Încă două cereri de finanțare depuse de Primăria Municipiului Arad pe componenta C5 – Valul Renovării au fost aprobate. Astfel un număr total de 10 blocuri de locuințe din municipiu vor fi reabilitate termic cu finanțare obținută prin Programul Național de Redresare și Reziliență, valoarea totală a celor două proiecte depășind 5,6 milioane de euro.
 
 În cadrul proiectului „Renovarea energetică a blocurilor de locuinţe din Municipiul Arad (cererea nr. 1)” sunt cuprinse 8 blocuri de locuinţe: Bl.15, Str. Miron Costin; Bl. Ghiba Birta, Nr.23, Str. Ghiba Birta; Bl.81A, Bulevardul Revoluției; Bl.S3-3, Nr.3, Str. Postavului; Bl.1-2-3, Str. Toth Șandor; Bl.R3, Nr.16-18, Str. Petru Rareș; Bl.R, Nr.2, Str. Aleea Romanța; Bl.A, Nr.20-26, Str. Războieni.
 
Alte două blocuri, Blocul 3 din Piața Spitalului, respectiv Blocul X36/2 (Sc. A, B, C) de pe Aleea Amara se regăsesc pe cererea nr. 5 și urmează să fie și ele anvelopate termic, tot cu finanțare obținută prin PNRR.
Călin Bibarț, primarul Aradului :“Începem săptămâna cu vești bune. Încă două cereri de finanțare depuse de Municipiul Arad prin PNRR au fost aprobate. Eficientizarea energetică a clădirior din municipiu, indiferent că vorbim despre blocuri de locuințe sau instituții de învățământ sunt o prioritate pentru noi. Am depus pe componennta Valul Renovării mai multe proiecte, care iată că rând pe rând sunt aprobate de Ministerul Dezvoltării. Pregătim documentele în vederea semnării contractelor de finanțare.”

Sursa: Realitatea de Arad