Medici care nu se aflau la muncă chiar în timpul programului de lucru de la cabinetele din cadrul ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Arad. Nu mai puțini de 20 de doctori absenți au fost descoperiți în doar câteva zile, arată un control efectuat de către Direcția de Sănătate Publică Arad, care va fi extins în toate unitățile medicale publice din județ.

Există suspiciunea că unii medici ar fi fost chiar în cabinetele private în timpul programului de la spital sau că investighează pacientul în grabă la spital ca apoi să-l direcționeze către propriile cabinete private.

Controalele au avut loc în zile diferite. Dacă în clădirile de la matern și fostul spital municipal, toți medicii erau la lucru conform programului, cei mai mulți absenți s-au descoperit chiar în clădirea centrală a Spitalului Județean de Urgență Arad, unde funcționează și policlinica.

„Eu cred că ar trebui să întrebăm pacienții, în primul rând, ce părere au despre aceste controale și dacă se duc în policlinică și nu găsesc medicul. Știți că sunt situații când pacienții nu sunt doar din municipiul Arad”, a declarat șeful DSP Arad, Horea Timiș, citat de europafm.ro

Situația este neplăcută pentru pacienți, unii dintre ei venind de la peste 100 de km depărtare, ca în final să fie tratați în grabă, să aștepte cu orele medicul sau chiar să nici nu îl mai întâlnească.

Conducerea spitalul județean le-a cerut medicilor să își motiveze în scris absențele, iar unde motivele nu vor fi întemeiate, cadrele medicale ar putea fi sancționate.

Sursa: Realitatea de Arad