34 de migranţi, depistaţi de către poliţiştii din Ungaria, într-un TIR pe autotrada M43, lângă judeţul Arad

0
3

34 demigranţi din Irak au fost depistaţi decătre poliţiştii din Ungaria, într-un TIR din Turcia, care circula pe autostrada M43, în apropierea punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 de pe autostrada Nădlac-Arad, a anunţat, joi, agenţia de presă maghiară MTI, pe fluxul de ştiri în limba română.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Csongrád a precizat că TIR-ul cu migranţi a fost depistat cu ocazia unui control efectuat în afara zonei de frontieră.

Conform poliţiştilor unguri, cu ocazia controlului s-a constatat că sigiliul vamal nu este intact, aşa că s-a dispus deschiderea camionului, ocazie cu care au fost depistaţi cei 34 de migranţi.

Şoferul de cetăţenie turcă al camionului fost pus sub urmărire penală pe motivul suspiciunii fondate de trafic de persoane, iar imigranţii ilegali sunt anchetaţi pentru încălcarea legislaţiei referitoare la cetăţenii străini.

Cazul vine după ce în cursul ultimelor 2 săptămâni, poliţiştii de frontieră de la Nădlac 2 au descoperit 3 grupuri de migranţi formate în total din 94 de migranţi, inclusiv copii mici, care încercau să iasă ilegal din ţară ascunşi în
3 TIR-uri dini Turcia.

Foto: unul dintre cazurile recente descoperite decătre poliţiştii de frontieră din Arad. Sursa: Poliţia de Frontieră Arad