587 de misiuni ale pompierilor militari arădeni în prima jumătate a lunii iulie

În acesta perioadă, la nivelul județului Arad, pompierii militari au gestionat 587 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 482 de solicitări.

Salvatorii au intervenit pentru stingerea a 79 de incendii, precum și în alte 26 de intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane sau animale, recunoașteri in teren, misiuni de asigurare a unor evenimente publice de amploare, exerciții. 

Din totalul celor 79 de incendii care au avut loc în primele 15 zile ale lunii iulie, 70 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată sau deșeuri menajere), 5 la case sau anexe, 3 la utilaje agricole iar 1 la un operator economic. 

În urma incendiilor de vegetație uscată sau deșeuri menajere sau culturi agricole, au ars 263 de hectare de teren, iar din acestea 102 hectare reprezintă culturi agricole. 

Reamintim tuturor cetățenilor că incendierea vegetației uscate este INTERZISĂ! 

 

Pentru că poate pune în pericol viața oamenilor, poate distruge habitatul unor animale, poate afecta gospodăriile, locuințele, rețelele de electricitate, pădurile și culturile agricole. 

Vântul contribuie la propagarea flăcărilor, iar dacă incendiile se manifestă aproape de locuințe, pericolul este și mai mare. 

Protejați-vă viața și proprietatea și nu uitați că prin incendierea vegetației uscate și a gunoaielor se poluează și mediul înconjurător.

Atragem atenția cetățenilor că în următoarele zile, odată cu creșterea temperaturilor, crește și riscul de producere a incendiilor care vă pot pune în pericol viața și bunurile. Astfel, vă recomandăm să respectați toate măsurile pentru a preveni producerea unor tragedii.

NU utilizați focul deschis pe timp de vânt, secetă și/sau caniculă!
NU aruncați la întâmplare resturile de țigări!

Arderea vegetației este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici, conform standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor. În cazurile speciale în care se impune arderea resturilor vegetale, luați toate măsurile necesare pentru a preveni producerea unui incendiu.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.