9 centre de vaccinare pentru coronavirus în Arad și aproximativ 100 de mii de doze

Aproximativ 100 de mii de doze de vaccin anti COVID-19 vor ajunge în Arad. DSP pregătește centrele din municipiu și județ, infrastructura logistică dar și personalul abilitat.

Autoritățile locale încep să identifice locurile unde vor putea fi organizate centre de testare și să pună la punct organizarea vaccinării în Arad. Directorul Direcției pentru Sănătate Publică Arad, dr. Horea Timiș, a explicat în cadrul unei emisiuni televizate că Aradul va primi în jur de 100 de mii de doze de vaccinuri, urmând ca în fiecare centru să poată fi vaccinate aproximativ 5.000 de persoane/lună.

„La nivelul municipiului vor fi organizate 9 centre de vaccinare la centrele de zi pentru vârstnici care acum sunt închise. Acolo vor fi cadre medicale, birouri, întreaga infrastructură care să asigure vaccinarea – de la păstrarea vaccinului în condiții optime la procesul de administrare a vaccinului. Vor exista circuite și reguli stricte. În județ centrele de vaccinare vor fi dispuse strategic în marile localități Săvârșin, Șiria, Sântana, Curtici, Sebiș, Ineu etc. Aici vor fi organizate în clădiri puse la dispoziție de administrațiile locale – fie ele foste magazine, cămine culturale, etc. Distribuția vaccinului și centrele vor fi astfel dispuse încât să acoperim tot județul. În următoarea fază vom organiza logistica și transportul vaccinului, de la Timișoara la Arad și către centrele din tot județul. Cert este că vor fi echipe speciale care vor deservi aceste centre de vaccinare, personal separat de medicii de familie”, a explicat dr. Timiș.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.