Activitățile de autorecenzare și autorecenzare asistată de recenzori în locații puse la dispoziție de primării au început în data de 14 martie și până la data de 15 mai, inclusiv, s-a autorecenzat 51.8% din populația Județului Arad (211887 persoane).

Conform hotărârii nr.10 din 12 mai 2022 privind aprobarea prelungirii termenului pentru perioada de autorecenzare pentru RPL2021, Intitutul Național de Statistica anunță următorul calendar:

Platforma de autorecenzare va fi deschisă până vineri, 27 mai 2022, dată până la care se prelungesc activitățile de autorecenzare și autorecenzare asistată.

Vizita recenzorilor în teren se va desfășura în perioada 31 mai – 17 iulie 2022

Decizia, luată în cadrul ședinței Comisiei Centrale pentru Recensământul Populației și Locuințelor(12 mai 2022), survine ca urmare a interesului crescut pentru autorecenzare manifestat de populație – peste 400.000 de chestionare completate zilnic, comparativ cu o medie de 120.000 de chestionare completete pe zi în perioada anterioară.

Din platforma informatică www.recensamantromania.ro, adresa https://dovrec.insse.ro/, este disponibilă opțiunea de descărcare a dovezii de autorecenzare, disponibilă după 7 zile de la data completării chestionarului, necesară salariaților pentru obținerea zilei libere legale în contul realizării acestei activități. Ziua liberă conform ordonanței de urgență nr. 19 din 4 februarie 2020, se acordă tuturor persoanelor recenzate, indiferent dacă și-au completat chestionarul în nume propriu sau le-a fost completat asistat prin recenzorii ARA.

Persoanele care sau autorecenzat trebuie să verifice în platforma informatică dacă autorecenzarea s-a realizat cu succes. In cazul în care în loc de dovadă se va emite ca raspuns faptul că persoana autorecenzată nu se află în baza de date, înseamnă că autorecenzarea nu s-a efectuat cu succes.

Pentru astfel de cazuri vă îndrumăm să apelați la numărul de telefon 0787 223 031 pus la dispoziție de Direcția Județeană de Statistică Arad sau să solicitați sprijinul unui recenzor ARA  aflat în centrele fixe puse la dispoziție în primăriile din județ și Municipiu.

Sursa: Realitatea de Arad