Maratonul Vaccinării a început la Arad și se desfășoară  până duminică inclusiv. Există și o tombolă, la care cei vaccinați pot câștiga cine la restaurante de top din oraș sau bere artizanală.

Vaccinarea se face fără programare, chiar în holul Palatul Adminstrativ, unde se află Primăria, iar serul folosit este cel de la Pfizer. Cei interesați trebuie să aibă la ei doar documentul de identitate.

HoReCa se va implica în mod special în acest maraton, estimându-se că sute de angajați din acest domeniu se vor imuniza în acest weekend. De menționat că în Arad localurile cu angajați vaccinați vor primi de la Direcția de Sănătate Pulică un însemn care cirtifică că acel local este sigur pentru clienți.

Autoritățile au pregătit și o scenă pe care vor urca trupe și DJ locali care vor întreține atmosfera. Nu în ultimul rând cei care se vor imuniza în acest weekend vor putea participa la tombola organizată cu această ocazie, tombolă la care pot 6 premii a câte 1 cină pentru 4 persoane sau un lot de bere artizanală. Premiile sunt oferite decătre 6 dintre cele mai cunoscute localuri din oraș, care sunt parteneri ai maratonului.

Programul zilelor de sâmbătă și duminică este între orele 8:00 și 22:00.

În acest moment, în Arad, se mai efectuează vaccinare fără programare, la centrul de tip drive-thru, unde se folosește tot vaccin Pfizer. De asemenea, indiferent de vârstă sau situație, cine vrea poate suna la primăria Arad, iar o echipă mobilă va veni să-l vaccineze chiar acasă tot cu Pfizer. Pe de altă parte, , toate centrele din județ care folosesc ser de la Moderna vaccinează fără programare până sâmbătă inclusiv.

 

Sursa: Realitatea de Arad