Primăria Municipiului Arad prin Serviciul Edilitar și Dezvoltare Mediu Urban continuă activitățile de întreținere a spațiilor verzi din domeniul public al Municipiului Arad și efectuarea lucrărilor specifice asupra arborilor amplasați în mediul urban.

În prezent, echipele edilitare desfășoară activități de toaletare concomitent, în cartierul I. G. Duca, pe Calea Aurel Vlaicu, pe arterele secundare din cartierul Micălaca, precum și punctual, în cazul arborilor pentru care se constată necesitatea intervențiilor de urgență, prin suprimarea ramurilor care pot cădea sau a ramurilor ce interferează cu rețelele de utilități publice supraterane.

Ulterior finalizării acțiunilor specifice de pe Calea Aurel Vlaicu, în Planul de toaletare a arborilor amplasați pe domeniul public al Municipiului Arad sunt programate lucrări de toaletare a arborilor amplasați în aliniament, pe străzile din zona centrală a municipiului Arad.

Toaletarea arborilor din municipiul Arad se aplică pentru obținerea unui aspect unitar și vizează înlăturarea ramurilor uscate, a cioturilor rezultate în urma căderilor de ramuri, a lăstarilor lacomi ce apar la baza arborilor sau pe trunchi.

Prin efectuarea toaletării arborilor amplasați pe domeniul public, Primăria Municipiului Arad urmărește maximizarea beneficiilor oferite de aceștia și minimalizarea lucrărilor și costurilor de mentenanță.

 

Activități de toaletare a arborilor amplasați pe Strada Andrei Mureșanu

Astfel, în cursul săptămânii viitoare, în zilele lucrătoare, respectiv în perioada 14-18 Februarie 2022, în intervalul orar 0900 – 1600, se vor realiza lucrări de toaletare pe Strada Andrei Mureșanu, de la intersecția cu Strada Banu Mărăcine până la intersecția cu Bulevardul Ștefan Augustin Doinaș.

În acest sens, în vederea desfășurării optime și în condiții de siguranță a acțiunilor specifice de întreținere a spațiilor verzi, informăm cu privire la necesitatea eliberării domeniului public de autovehiculele care îngreunează activitatea operatorului pentru prestarea serviciului privind întreținerea și amenajarea spațiilor verzi din municipiul Arad. Prin urmare, adresăm rugămintea ca cetățenii care locuiesc sau își desfășoară activitatea pe Strada Andrei Mureșanu să nu parcheze autovehicule în perioada și intervalul orar menționate mai sus. Precizăm că, în situația în care nu se constată neconformarea solicitării de eliberare a domeniului public de autovehicule staționate pe acest tronson de drum, se poate dispune măsura tehnico-administrativă a ridicării acestora și relocarea în cel mai apropiat loc disponibil.

Sursa: Realitatea de Arad