AMENZI mai mari pentru șoferi, din 2023 – schimbări majore în Codul Rutier

Șoferii care nu respectă regulile de circulație vor avea de plătit amenzi mai mari, începând cu anul viitor. Punctul de amendă s-ar putea dubla, din 2023. Asta doar dacă valoarea lui nu va fi înghețată, așa cum s-a întâmplat în anii anteriori. 

Anul 2023 ar putea veni cu surprize pentru toți șoferii din țara noastră. Conducatorii auto care încalcă regulile de circulație și sunt prinși de polițiștii rutieri sau cei care sunt implicați în accidente la care este nevoie de interventia polițiștilor ar putea plăti amenzi mai mari, începând cu luna ianuarie a anului viitor.

Astfel, punctul de amendă ar putea crește de la 145 de lei, cât este în prezent, până la 300 de lei, dacă nu va fi luată decizia de înghețare a acestei valori.

Creșterea punctului de amendă vine în contextul în care premierul Nicolae Ciucă a anunțat creșterea salariului minim pe economie brut la valoarea de 3000 de lei.

Amenda maximă pentru persoanele fizice care încalcă regulile de circulație este de 4.460 de lei, iar pentru persoanele juridice este în valoare de 22.300 de lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.