Arad: 12 migranți din Irak, Siria și India, descoperiți de către polițiștii de frontieră din Arad în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera cu Ungaria

12 migranți din Irak, Siria și India, cu vârste cuprinse între 17 și 31 de ani, au fost descoperiți, în weekend, decătre polițiștii de frontieră din Arad în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera cu Ungaria.

Imagine

Imagine

Imagine

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar-șef Laura Beatrice Bondar, un grup format din 10 persoane a fost descoperit decătre polițiștii de frontieră de la Vărșand, la cca 400 de metri faţă de linia de frontieră. Migranții au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanapalota, de pe autostrada Nădlac-Arad, polițiștii de frontieră au descoperit 2 bărbați care s-au legitimat cu permise de şedere având însemnele autorităţilor din Suedia, care erau însă false. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cei doi sunt cetăţeni din India, în vârstă de 25 respectiv 28 de ani, care intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei în baza documentelor false.

POlițiștii de frontieră continuă cercetările în cele 2 cazuri.

În ultima perioadă, rețelele de trafic de persoane pun tot mai multă presiune pe frontiera de vest, în ultima lună, doar prin județul Arad fiind descoperiți peste 100 de migranți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.