Arad: 12 migranți, printre care și copii de 9 luni, descoperiți ascunși într-un loc special amenajat al unei camionete din Marea Britanie

12 cetățenidin Irak și Siria, cu vârste cuprinse 9 luni și 37 ani, au fost descoperiți, marți, decătre polițiștii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad în timp ce încercau să iasă din țară ilegal, ascunși într-o camionetăcu numere de Marea Britanie.

Conform purtătorului de cuvânt al POliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, la volanul mașinii se afla un cetățean de 34 de ani din Letoania, iar ca urmare a analizei de risc, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului fizic al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite, ascunse într-un loc special amenajat în partea din faţă a compartimentului marfă, douăsprezece persoane, dintre care şapte bărbaţi, două femei şi trei minori.

Ca urmare a verificărilor preliminare, s-a stabilit că grupul era format din zece cetăţeni din Irak şi doi cetăţeni din Siria, adulţii având vârste cuprinse între 23 şi 37 de ani, iar minorii între 9 luni şi 16 ani.

În cadrul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că şoferul autoutilitarei urma sătransporte cetăţenii străini într-un stat din vestul Europei.

Șoferul este cercetat pentru trafic de migranți, iar cetățenii străini pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

POlițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto: Poliția de Frontieră Arad