Arad: 14 migranți, printre care și copii, ascunși în 3 cutii de carton, ca să iasă ilegal din România

14 migranțidin Irak, cu vârste cuprinse între 12 și 47 ani, au descoperiți decătre polițiștii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad în timp ce încercau să iasă din țară ascunși în 3 cutii de carton aflate într-un microbuz de marfă.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, la volanul mașinii cu numere de România se afla un bărbat de 31 de ani, cetățean român.

Ca urmare a analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia, în compartimentului marfă, au fost descoperiţi paisprezece cetățeni străini, ascunşi în trei cutii de carton.

Primele cercetări arată că cei paisprezece sunt cetățeni irakieni, şase bărbaţi, patru femei şi patru minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 47 de ani, iar minorii între 12 şi 15 ani.

În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cetățenii irakieni intenţionau să ajungă în Germania.

Mașina a fost indisponibilizată la sediul Poliției de Frontieră Arad.

Șoferul mașinii este cercetat pentru trafic de migranți, iar cetățenii străini, pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

POlițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.