Arad: 16 migranți din Siria, Irak și Turcia, printre care 2 minori, ascunși într-un TIR cu numere de Germania, ce transporta coji de semințe

16 cetățenidin Siria, Irak și Turcia, cu vârste cuprinse între 14 ș 35 ani, au fost descoperiți, joi, decătre polițiștii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad într-un TIR cu numere de Germania, la volanul căruia se afla un cetățean turc de 30 de ani.

Conform purtărorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, șoferul transporta, conform documentelor de însoţire, coji de seminţe de floarea soarelui, cu destinaţia Germania.

Ca urmare a analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră arădeni au procedat la efectuarea controlului fizic al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse, în interiorul remorcii autovehiculului, în spatele paleţilor cu marfă, cele şaisprezece persoane, dintre care paisprezece bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 35, şi doi minori în vârstă de 14 şi 16 ani.

Grupul era format din opt cetățeni sirieni, cinci irakieni şi trei cetăţeni turci, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Șoferul este cercetat pentru trafic de migranți, iar migranții pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.

Al doilea transport de migranți, în două zile

Și ieri, poliția de frotieră Arad a anunțat descoperirea, tot la frontiera de pe autostrada Nădlac-Arad, a șase cetăţenidin Siria şi Iran, cu vârste cuprinse între 20 și 36 de ani, cae ascunși într-un TIR condus decătre un cetățean de 37 de ani din Turcia, pentru a ieși ilegal din România.

Sursa foto-video: Poliția de Frontieră Arad