Arad: 2.500 de oameni cu cca 700 de mașini, blocate între Austria și Ungaria, au intrat în România în doar 7 ore, pe autostrada Nădlac-Arad

Timpul de aștepare pentru intrarea în țară prin cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România, cel de pe autostrada Nădlac-Arad este, în momentul transmiterii acestei știri, de 3 ore, arată aplicația Poliției de Frontieră din România, ceea ce înseamnă că la graniță sunt multe persoane care urmează să treacă prin triajul epidemiologic în continuare.

Toată noaptea de marți către miercuri a fost aglomerație mare la Nădlac 2, după ce aici au ajuns cele mai multe din persoanele care fac parte din convoiul umanitar deschis pentru românii și bulgarii care au fost blocați la granița dintre Austria și Ungaria.

În primele 7 ore de la sosirea convoiului, peste 2.500 de oameni au intrat în țară pe la Nădlac 2.

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, Alexandra Găvan, „în această noapte, în jurul orei 2.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II a sosit un convoi format din sute de mijloace de transport, în care se aflau cetățeni români și străini. Menționăm că, în ultimele ore au fost efectuate formalitățile de intrare în ţară pentru 2.500 persoane şi aproximativ 700 de autovehicule”.

„Polițiștii de Frontiera au triplat efectivele implicate in controlul de frontiera astfel încât formalitățile să se desfășoare cu operativitate. S-a lucrat cu aproximativ 50 de polițiști de frontieră, fiind deschise 10 artere de control”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, Alexandra Găvan.