2 arme, peste 100.000 de țigări de contrabandă și peste 2.300 de rujuri de contrabandă au fost confiscate dintr-o casă din localitatea Cuvin, județul Arad.

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, sprijiniți de lucrătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, în baza unui mandat emis decătre Judecătoria Lipova, au efectuat, marți, o percheziție domiciliară în localitatea Cuvin, a anunțat, miercuri, Poliția Arad.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Lorena Radu, „polițiștii au efectuat o percheziție în Cuvin, la domiciliul unui bărbat de 45 de ani, din Iași, în urma căreia au fost depistate două arme tip airsoft, 102.400 fire țigarete timbrate necorespunzător și 2.325 rujuri, a căror proveniență nu a putut fi justificată”.

„Bunurile depistate au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor”, a mai declarat purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Lorena Radu.

Bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore pe bază de ordonanță de reținere sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabanda, urmând ca la expirarea duratei măsurii, să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto: Inspectoratul de Poliție Județean Arad