Arad: 2 incendii în 2 ore și o intervenție incredibilă a unui pompier aflat în timpul liber

Pompierii din Arad au avut parte, sâmbătă, de un început zi de în forță, dupăce ce în județ au izbucnit 2 incendii în 2 ore, iar un pompier aflat în timpul liber, Iosif Herbei, a intervenit rapid chiar din timpul liber.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „la 8.54 un apel la 112 a anunțat un incendiu în comuna Ghioroc. S-a deplasat Dețașamentul de Pompieri Arad cu două autospeciale de stingere, 1 ofițer și 10 subofițeri. Plt.maj IosifHerbei, care locuiește la Ghiroc, este liber azi și când a izbucnit incendiul „lucra prin curte”. A fost sunat de colegii de la Detașament și a plecat. Când a ajuns la casa care ardea, incendiul se manifesta în interior, în bucătărie, cu posibilitatea de propagare la toată constructia. Ajutat de mai mulți localnici, a reușit să scoată o butelie din casă, să limiteze propagarea incendiului astfel că la sosirea celor doua echipaje de la Arad „focul” era „sub control”. A fost stins în 10 minute, iar cauza probabilă este „scurt circuit” favorizat de o instalație electrică cu defecțiuni”.

„Încă completau procesul verbal de intervenție la Ghioroc, când s-a auzit prin stația radio „incendiu la Mândruloc, locuință, arde în interior, ați terminat la Ghioroc sau trimit alt echipaj?”. „Plec cu eu de aici cu un ehipaj și cinci oameni”, a anunțat comandantul Detașamentului. În nici 10 minute, pompierii erau în Mândruloc și au reusit ca să stingă repede incendiul fără ca acesta să se extindă la întreaga casă. Cauza probabilă a incendiului este „jar sau scântei” care au căzut din sobă”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad