Două incendii au avut loc în cursul nopții de duminică spre luni în doar câteva ore în zona orașului Ineu, din județul Arad.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „Pompierii Detașamentului Ineu au intervenit la 2 incendii. Primul incendiu a avut loc în localitatea Ineu, la un spațiu de depozitare gunoi menajer, cu posibilitatea de extindere la o magazie de lemne și locuință, dar din fericire datorită intervenției rapide a pompierilor, incendiul a fost stins repede fără a produce alte pagube”.

„Cel de al doilea incendiu, a avut loc în satul Răpsig, la acoperișul unei locuințe. S-a intervenit cu un echipaj format din cinci pompieri și o autospecială de stingere, salvatorii reușind oprirea focului înainte de a se propaga la întreaga construcție. Cauza probabilă este „coș canal sau burlan de evacuare a fumului neizolat, cu defecțiuni sau amplasat necorespunzător față de materialul combustibil””, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Din fericire nu s-au înregistrat victime.

Pompierii din Arad fac apel la populație să-și verifice instalațiile de încălzire, pentru că asemenea incendii generează pagube considerabile.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad