Arad: 2 noi aparate medicale, în valoare decirca 750.000 lei de la Consiliul Județean Arad, pentru Secția Clinică Ortopedie din cadrul Spitalului Județean. Medicul-șef dr. Dan Fruja, „cele 2 aparate sunt extrem de utile”

2 noi aparate medicale, în valoare decirca 750.000 lei, vor fi cumpărate în acest an pentru Secția Clinică Ortopedie dincadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Este vorba despre un aparat Roentgen digital tip C-Arm și un sistem de mobilizare pasivă a membrului pelvin.

Baniii sunt asigurați decătre Consiliului Județean Arad.

Conform medicului-șef al Secție Clinică Ortopedie și Traumatologie, dr. Dan Fruja, „cele 2 aparate sunt extrem de utile pentru intervențiile echipei medicale”.

„Aparatul Roentgen digital, tip C Arm, va fi utilizat pe parcursul intervențiilor chirurgicale efectuate în sălile de operație ale ortopediei. În ceea ce privește sistemul de mobilizare pasivă a membrului pelvin, acesta este esențial în prima etapă a recuperării după intervenții chirurgicale, accelerează recuperarea și îmbunătățește vindecarea”, a mai declarat medicul-șef al Secție Clinică Ortopedie și Traumatologie, dr. Dan Fruja.

Echipa medicală a secției efectuează, anual, în Compartimentul Operator al Ortopediei din cadrul Blocului Operator, peste 1.200 de intervenții chirurgicale de osteosinteză, pentru diverse tipuri de fracturi, aproximmativ 200 de intervenții chirurgicale de artroplastii (șold și genunchi – intervenții chirurgicale programate) și circa 300 de intervenții chirurgicale artroscopice la nivelul genunchiului.