Arad: 2 ordine de restricție provizorii împotriva a 2 bărbați agresivi, emise de polițiștii din Arad, în weekend

0
1

2 ordine de restricție provizorii au fost emise, în weekend, decătre polițiștii din Arad.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „polițiștii Biroului de Ordine Publică și ai Secției nr. 1 Vlaicu au emis două ordine de protecție provizorii. Un ordin de protecție a fost emis în urma sesizării unei femei de 36 de ani, din Arad, împotriva soțului ei, de 36 de ani, care ar fi lovit-o. Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile, bărbatul fiind, de asemenea, evacuat din locuința comună.

„Polițiștii Secției nr. 1 Vlaicu au emis un ordin de protecție provizoriu pe
numele unui bărbat de 43 de ani, din Arad, care și-ar fi agresat fosta concubină pe o stradă din municipiu”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

În cele 2 cazuri, polițiștii fac anchete pentru sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie și continuă cercetările în aceste cazuri.

Începând cu data de 28 decembrie 2018, polițiștii pot emite ordinul de protecție provizoriu, prin care se dispune pentru o perioadă de 5 zile, una sau mai multe măsuri de protecție a victimelor. Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc.