Arad: 21 de șoferi amendați, după ce au parcat pe pistele de biciclete. Comportamentul se răsfrânge  asupra siguranței biciliștilor și chiar a pietonilor

21 de șoferi au fost amendați decătre polițiștii locali din Arad, în cursul acestei săptămâni, pentru că au parcat ilegal chiar pe pistele de biciclete din municipiu, a anunțat, joi, Poliția Locală Arad.

Imagine

Conducerea Poliției Locale Arad spune că acest comportament al șoferilor produce efecte în cascadă care se răsfrâng asupra siguranței biciliștilor și chiar pietonilor.
Conform statisticilor realizate în ultimii ani de Primăria Municipiului Arad, 8% din călătoriile efectuate zilnic în municipiu se realizează cu bicicleta. Este un procentaj mult mai mare decât în alte orașe mari din România, unde ponderea este de sub 1%.
Deși beneficiari ai unei rețele de piste ce însumează 122 de kilometri, bicicliștii arădeni se confruntă zilnic cu obstacolele create de șoferii indisciplinați care staționează pe piste de biciclete.
Polițiștii locali spun că acest lucrua determinat inclusiv o schimbare negativă a conduitei bicicliștilor, care optează frecvent să se deplaseze pe trotuare. Iar, mai departe, acest lucru îi expune la pericole pe pietoni sau chiar pe bicicliști, în special când aceștia schimbă direcția de deplasare descinzând pe două roți din zone destinate pietonilor.
Din această cauză POliția Locală face apel la șoferi ca să nu mai parcheze pe pistele de biciclete și anunță că asemenea controale vor continua.

0257-939

Mai mult, agenții cer și ajutorul cetățenilor, pe care îi roagă ca atunci când văd mașini staționate pe pistele respective din Arad să semnaleze acest aspect la numărul de telefon al Dispeceratului DGPL Arad: 0257-939 (apel gratuit).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.