Arad: 24 de purcei, confiscați în județul Arad pentru că proveneau din zone cu pestă porcină africană

24 de purcei care au fost descoperiţi într-o mașină, în trafic, în județul Arad, au fost confiscați pentru că era aduși dintr-o comună din Dâmboviţa unde evoluează pesta porcină africană, a anunțat, miercuri, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad.

Conform directorului DSVSA, medicul Viorel Agud, „transportul ilegal a fost descoperit de poliţişti din oraşul Chişineu-Criş, care au sesizat inspectorii sanitar-veterinari. Aceştia au găsit 24 de purcei, fiecare având în jur de 20 de kilograme, necrotaliaţi şi fără documente de provenienţă”.

„Animalele erau înghesuite într-un autoturism Skoda Octavia cu număr de Dâmboviţa, în condiţii greu de imaginat. Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad au confiscat animalele şi transportul a fost dus la o unitate de neutralizare, unde animalele au fost ucise şi incinerate, costul acestei operaţiuni fiind suportat de transportator”, a mai declarat directorul DSVSA, medicul Viorel Agud, care mai menționează că purceii provin dintr-o comună unde evoluează pesta porcină africană.

Şoferul a fost amendat cu 6.000 lei, conform H.G. 984/2005.