Peste 240 de elevi din Arad absentează, miercuri, de la școală pentru că sunt bolnavi de viroze respiratorii sau gripă.

Conform șefei Inspectoratului Școlar Arad, prof. Anca Stoenescu, „la nivelul județului Arad avem 241 de elevi cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, iar copii declarați astăzi (miercuri – n.r.), confirmați cu gripă sunt în număr de 4. Nu, noi nu putem ca să suspendăm cursurile”.

„Noi am transmis către Ministerul Educației Naționale, în fiecare zi transmitem, situația din Arad, dacă dânșii vor hotărî suspendarea cursurilor, cu singuranță că vom pune foarte rapid în aplicare ordinul de ministru”, a mai decalarat șefa Inspectoratului Școlar Arad, prof. Anca Stoenescu.

Conducerea Inspectoratului Școlar Arad spune că oamenii nu trebuie să intre în panică, ci doar să fie cât mai atenți cu măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor, care de multe ori țin de regulile minime de igienă.

Conform șefei Inspectoratului Școlar Arad, prof. Anca Stoenescu, „am mai spus și vreau ca să transmit și astăzi: nu vrem să panicăm nici părinții, nici profesorii și nici copiii. În fiecare an am avut cazuri de gripă, mai accentuate sau mai puțin accentuate. Vreau să îi liniștesc pe toți, că suntem atenți și monitorizăm fiecare caz. Suntem întotdeauana în legătura directă cu cei de la Direcția de Sănătate Publică Arad. Am verificat și în școli avem măsuri, am luat măsuri de igienă, și sperăm să nu se mărească numărul elevilor de gripă”.

„Problema pe care am discutat-o cu domnul director de la Direcția de Sănătate Publică Arad este într-adevăr încălzirea vremii și această încălzire a vremii nu ne ajută, s-ar putea pe mijlocul lunii să mai avem un flux de grip. Dar noi sperăm că nu vom avea”, a mai declarat șefa Inspectoratului Școlar Arad, prof. Anca Stoenescu.

În județul Arad nu erau, miercuri, suspendate cursurile în nicio școală din cauza virozelor sau a gripelor.