Arad: 29 de pompieri și medici SMURD din cadrul ISU Arad au rămas la București în cadrul mega exercițiului SEISM 2018

29 de pompieri și medici SMURD dincadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad dintrecei 159 trimiși la București în cadrul exercițiului de mare amploare SEISM 2018 au rămas în Capitală. Ceilalți au fost întorși din drum sau dupăce au ajuns la București, reușind să realizeze timpi foarte buni de ajungere la obiective.

„Din cadrul ISU Arad sunt prezente in capitală 5 mijloace tehnice și anume: 2 Autospeciale de Primă Intervenție și Comandă (cu punct de comandă mobil + PMA tip I), 1 microbuz transport persoane, 2 Ambulante SMURD Toată această tehnică este încadrată de 1 ofițer și 28 de Subofițeri, pompieri care participă la diverse misiuni și sarcini acordate pe timpul exercițiului. Printre pompierii arădeni există și un echipaj canin pregătit pentru misiuni de Căutare-salvare victime posibil surprinse sub dărâmături”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Călin Domșa.Arad: 29 de pompieri și medici SMURD au rămas la București în cadrul mega exercițiului SEISM 2018

Exercițiul este cel mai mare din România. Un exercițiu SEISM 2018, care a avut loc și la Arad în cursul zilei de marți, s-a încheiat cu bine. Exercițiile de acest tip sunt necesare pentru că în cazuri reale, pompierii să fie pregătiți cât mai bine.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad