Arad: 3 filme care au avut succes la festivaluri, inclusiv la OSCAR, în 3 zile la Cinema ARTA. Întâlnire cu actrița Cristina Flutur, premiată la Cannes

3 filme inedite sunt proiectate la cinema ARTA din centrul municipiului Arad de joi până sâmbătă inclusiv. 

Joi, câștigătorul Oscarului pentru cel mai bun film străin din 2018

Joi, la cinematograful care aparține Primăriei Municipiului Arad, veți putea vedea sau revedea filmul câştigător al Premiului Oscar pentru cel mai bun film străin din 2018, Una Mujer Fantástica/O femeie fantastică, în regia lui Sebastián Lelio.

Marina este o tânără chelneriţă şi cântăreaţă aspirantă. E îndrăgostită de Orlando, un bărbat cu două decenii mai în vârstă. Orlando moare pe neaşteptate şi, în loc să-şi plângă iubitul, Marina trebuie să înfrunte suspiciuni. Familia lui nu are încredere în ea. O poliţistă investighează dacă nu cumva a fost implicată în moartea lui Orlando. Fosta lui soţie îi interzice să vină la înmormântare. Marina este o femeie transexuală şi pentru rudele lui Orlando identitatea ei sexuală este o aberaţie, o perversiune. Marina trebuie să lupte pentru a putea fi ea însăşi.

Vineri, filmul românesc „Să nu ucizi”

Ziua de vineri, 1 martie. este rezervată filmului românesc…. „Să nu ucizi”, r: Cătălin Rotaru, Gabi Virginia Șarga. Actrița Cristina Flutur va fi prezentă la proiecție și va răspunde întrebărilor publicului. Aceasta a fost recompensată în anul 2012 cu Premiul pentru interpretare feminină la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, pentru rolul Alinei, personaj principal în drama După dealuri, în regia lui Cristian Mungiu.

„Să nu ucizi” spune povestea lui Cristian, un chirurg tânăr şi ambițios, pe care pierderea unui pacient, în urma unei intervenţii de rutină, îl determină să pornească o luptă solitară împotriva sistemului, riscându-și familia şi cariera pentru a descoperi adevărul. Regizorii mărturisesc că este povestea unui Don Quijote care se luptă cu faţa umană a unui sistem care există pentru că noi îl acceptăm prin toate acțiunile noastre de zi cu zi, spun organizatorii despre acest film.

Sâmbătă, film cu Javier Bardem și Penélope Cruz, care a făcut senzaţie la festivaluri

Cinefilii care au ratat vizionarea filmului Todos lo saben/Toată lumea știe, r:Asghar Farhadi, au ocazia să îl revadă sâmbătă, 2 martie. Cu hipnoticii Javier Bardem și Penélope Cruz în rolurile principale, drama familială Todos lo saben a făcut senzaţie la festivaluri, dar şi în sălile de cinema.

Filmele încep la ora 20

Cele 3 filme au loc cu începere de la ora 20.

Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, de marți până joi, între orele 10- 17, vineri, între orele 10-14, sau cu 2 ore înainte de începerea filmului. Biletele pot fi rezervate în prealabil pe e-mail, la adresa: [email protected].

Biletele costă 12 lei preț întreg și 5 lei preț redus pentru elevi, studenți, pensionari și șomeri. Mai multe informații puteți obține la Informații la tel. 0257/280526.