Arad: 31 de misiuni în 24 de ore pentru salvatorii din Arad, printre care incendii de vegetație scăpate de sub control și un proiectil din cel de-al Doilea Război Mondial

31 de misiuni au avut pompierii din Arad în ultimele 24 de ore.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „opt incendii, o misiune de asanare muniție și douăzeci si două intervenții SMURD, sunt misiunile executate de subunitățile de intervenție al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ARAD”.

Muniție, la Vărșand

„Toate cele șapte subunități de intervenție au executat misiuni in ultimele 24 ore, din cele 8 incendii, unul a fost la o casă iar șapte la resturi vegetale sau vegetatie uscată. In localitatea Berechiu, incercarea de a distruge resturile vegetale curățate prin incendiere a fost aproape se a avea consecințe grave, favorizat de vânt, focul s-a extins la o căpiță de fân și doar intervenția pompierilor din Ineu si a celor de la svsu Apateu au salvat locuința. La fel s-a intamplat și la Sebiș, la un punct de colectare deșeuri, focul nesupravegheat, favorizat de vântul puternic, s-a propagat la un container metalic, plin de hârtie și cartoane. Echipa pirotehnică s-a deplasat in localitatea Vărșand de unde a ridicat un proiectil exploziv cal.120 mm, găsit un urma unor excavații pentru extrgarea de nisip si pietriș. Proiectilul a fost transportat la depozitul unității, urmând a fi distrus”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Pompierii revin cu apelul ca populația să renunțe la incendierea miriștilor și a vegetației uscate, iar incendierea resturilor vegetale să se facă doar in condiții meteorologice favorabile, focul să fie supravegheat, stins bine, iar persoana care supraveghează să aibă la indemână mijloace de primă intervenție, în caz contrar putând fi provocate pagube considerabie.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad