Arad: 33 de cetățeni din Siria, Irak și Palestina, descoperiți ascunși într-un TIR, la frontiera de pe autostrada Nădlac-Arad

33 decetățeni din Siria, Irak și Palestina, cu vârste cuprinse între 10 luni și 41 de ani, au fost descoperiți, miercuri, decătre polițiștii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad și polițiștii de frontieră din Timiș când încercau să iasă ilegal din România ascunși în interiorul unui TIR care transporta profile PVC în Germania.

ARADCU 00 MIGRANTI POLITIA DE FRONTIERA MI11MART

Arad: 33 de cetățeni din Siria, Irak și Palestina, descoperiți ascunși într-un TIR, la frontiera de pe autostrada Nădlac-Arad33 decetățeni din Siria, Irak și Palestina, cu vârste cuprinse între 10 luni și 41 de ani, au fost descoperiți, miercuri, decătre polițiștii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad și polițiștii de frontieră din Timiș când încercau să iasă ilegal din România ascunși în interiorul unui TIR care transporta profile PVC în Germania.https://realitateadearad.net/index.php/2020/03/11/arad-33-de-cetateni-din-siria-irak-si-palestina-descoperiti-ascunsi-intr-un-tir-la-frontiera-de-pe-autostrada-nadlac-arad/#arad #frontiera #nadlac

Publicată de Realitatea De Arad pe Miercuri, 11 martie 2020

Conform purtătorului decuvânt al Poliției de frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, cele 33 de persoane se aflau într-un TIR cu numere de Turcia, condus decătre un cetățean turc de 54 de ani, care era însoțit de un alt cetățean turc de 54 de ani.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul semiremorcii, au fost descoperite ascunse, printre obiectele transportate, 33 de persoane.

Grupul era format din 17 bărbați, 6 femei și 10 minori, cu toții solicitanți de azil. De asemenea,s-a mai stabilit că adulţii au vârste cuprinse între 20 şi 41de ani, iar minorii între 10 luni şi 16 ani și intenţionau să ajungă în vestul Europei.

Cetățenii străini sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cetățenii turci, pentru trafic de migranți.

Polițiștii de frontieră continuă cercertările în acest caz.