Arad: 4 cetățeni din Maroc au dispărut dintr-un centru de carantină din Arad. 1 a fost găsit, ceilalți 3 sunt căutați în continuare

3 cetățeni din Maroc sunt căutați decătre autoritățile din Arad dupăce au dispărut dintr-un centru de carantină aflat într-o comună din județ, a confirmat, marți, Prefectura Arad. Un al 4-lea marocan, care a fugit și el, a fost deja prins.

 

Conform Prefecturii Arad, dispariția celor 4 cetățeni marocani a fost constatată luni dimineață.

În zonă au fost direcţionate imediat echipaje de poliţie și jandarmerie, pentru căutarea celor 4 bărbați, unul dintre aceștia fiind depistat de către jandarmi în scurt timp, în zona împădurită din apropierea centrului de carantină.
În acest moment căutările continuă pe cele mai probabile trasee de deplasare și în zonele în care se pot afla ceilalți trei.

Bărbatul identificat a fost introdus din nou în carantină pe o perioadă de 14 zile, cu suportarea, de către acesta, a cheltuielilor de carantinare.

De asemenea, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Centrele de carantină nu au regim de detenție, iar misiunea jandarmilor este de a asigurara măsurile de ordine publică în zona acestora.
Cetățenii aflați carantină, sunt informați despre prevederile legale privind măsura carantinării și consecințele penale rezultate din nerespectarea acestor măsuri.