Arad: 4 migranți din Iran și Pakistan, prinși când încercau să iasă ilegal din țară, ascunși într-un microbuz. Șoferul a recunocut totul

0
3

Patru persoane din Iran și Pakistan, cu vârste cuprinse între 19 și 46, au fost prinse decătre polițiștii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad când încercau să iasă ilegal din țară, ascunse într-un microbuz de marfă.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, la volanul mașinii cu numere de România se afla un cetățean român de 41 de ani, iar cu ocazia efectuării formalităţilor de frontieră, în baza profilului de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mașinii, în urma căruia au descoperit, ascunşi în compartimentul marfă, în spatele unui ATV şi a unor bagaje trei bărbaţi şi o femeie.Toate cele 4 persoane sunt înregistrate ca solicitanţi de azil în România.

Șoferul a declarat că a îmbarcat persoanele dintr-o benzinărie din municipiul Arad, urmând să le transporte în Italia, unde urma să primească 200 de euro.

Bărbatul este anchetat pentru trafic de migranți, iar cetățenii străini sunt anchetați pentru tentativă trecere ilegală a frontierei de stat.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto: Poliția de Frontieră Arad