41 decetățeni străni, cu vârste cuprinse între 8 și 40 de ani, au fost dipistați sâmbătă seara decătre polițiștii de frontieră de la Nădlac, din județul Arad, în timp ce încercau ca să treagă ilegal frontiera româno-ungară, pe jos, chiar peste câmp.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, inițial, polițiștii de frontieră români au interceptat şi reţinut în apropierea fâşiei de protecţie a frontierei de stat douăzeci și două de persoane care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În același timp au fost anunțate autoritățile de frontieră din Ungaria pentru cercetarea zonei, acestea găsind în imediata apropiere a graniței a fost depistat un alt grup de 19 persoane.

Grupul depistat pe teritoriul României a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări, iar în cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt douăzeci și unu de cetăţeni din Irak şi unul din Afganistan, dintre care cincisprezece adulţi având vârste cuprinse între 19 şi 40 de ani şi șapte minori cu vârste cuprinse între 8 şi 17 ani, majoritatea solicitanţi de azil în România.

Migranții au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei, unde doreau sa-şi găsească locuri de muncă.

Cele 22 de persoane sunt cercetate pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto: Poliția de Frontieră Arad