Arad: 48 ani de la vizita președintelui României, Nicolae Ceaușescu, în Arad. Motivul important pentru care a venit în municipiu

Marți, 11 februarie, se împlinesc 48 ani de la una dintre vizitele pe care fostul președinte al României, Nicolae Ceaușescu, a efectuat-o în Arad.

Nicolae Ceaușescu la Adunarea festivă de la Uzinele de Vagoane

Conform unui material publicat decătre profesorul Horia Truță pe site-ul Bibliotecii Județene A.D. Xenopol din Arad, pe data de 11 februarie „1972 – La manifestările festive consacrate împlinirii a 80 de ani de existenţă a Intreprinderii de Vagoane, a participat Nicolae Ceauşescu, secretar general al Partidului Comunist Român. Cu acest prilej Uzina a fost distinsă cu Ordinul Muncii clasa I. Tot atunci, au mai fost înmânate trei titluri de Eroi ai Muncii Socialiste şi mai multe distincţii, unor muncitori, ingineri şi tehnicieni. La Arad, se fabricau atunci, peste 50 tipuri de vagoane de marfă (platforme, basculante, siderurgice, frigorifice, cisterne, agabaritice pe 20 de osii etc) şi vagoane- clasă (călători, metrou, postal, încălzitor, bar ş.a)”, se mai arată pe pagina de internet a bibliotecii din Arad.

Sursa foto: bibliotecaarad.ro