Arad: 5 persoane trimise în judecată pentru provocarea exploziei la bancomantul din care au furat circa 425.000 lei. Cum acționa gruparea 

5 persoane, acuzate că au fost implicate în explozia de la un bancomat din Arad, din care au furat circa 425.000 lei, au fost trimise în judecată, a anunțat, miercuri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad. Anchetatorii prezintă și rolul jucat de fiecare membru al grupării.

Dintre cei 5 inculpați – 4 bărbați și 1 femeie, 3 sunt în stare de arest preventiv, iar femeiea este în stare de libertate, în vreme ce un alt inculpat este trimis în judecată în lipsă Cei 5 vor fi judecați pentru furt calificat, distrugere calificată şi incendiere, complicitate la aceste infracțiuni și favorizarea făptuitorului.

Conform procurorilor, „în perioada 06.01.2019-14.01.2019, pe timp de noapte, folosind cagulă, mănuși, instrumente specifice pentru efracţie şi producerea unei deflagraţii, cei 3 bărbați care sunt arestați preventiv au încercat să sustragă bani dintr-un bancomat din Timișoara, fără să reușească să provoace explozia şi să distrugă bancomatul pentru a avea acces la banii aflaţi în interiorul acestuia.

Ulterior, într-o altă noapte, cei arestați preventiv au sustras suma de 424.880 lei din interiorul unui bancomat din Arad, după ce au provocat o explozie care a distrus bunuri și a pus în pericol persoanele din zonă.

Inculpata, soția unuia dintre inculpați, este acuzată că a promis susținere și ajutor în ascunderea bunurilor provenite din infracțiuni și a corpurilor delicte folosite la săvârşirea faptelor.

Bărbatul trimis în judecată în lipsă a primit de la unul dintre ceilalți inculpați uneltele folosite la comiterea infracțiunilor, le-a transportat și le-a ascuns, cu scopul de a împiedica sau îngreuna cercetările.

Trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală și nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, mai spun procurorii.