Arad: 6 puncte de trecere a frontierei de pe granița cu Ungaria, închise de sâmbătă cu începere de la ora 16, din cauza noului coronavirus

Mai multe puncte de trecere a frontierei de pe granița cu Ungaria au fost închise temporar sâmbătă cu începere de la ora 16, pe perioadă neprecizată. Măsura a fost luată în contextul problemelor cauzate de noul coronavirus COVID-19.

Este vorba despre punctele rutiere Turnu din județul Arad, Săcuieni, Salonta şi Valea lui Mihai din județul Bihor și punctele feroviare Valea lui Mihai și Salonta, din Bihor. De asemenea, la frontiera cu Ucraina a fost închis punctul de trecere Sighetu Marmației.
Măsura a fost confirmată decătre șeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, Marin Bondar și apare și pe pagina de internet a poliției de frontieră, unde aceste puncte sunt marcate cu un simbol albastru, precizând-se că traficul este suspendat.

Marin Bondar a mai precizat că partea ungară a fost informată de închiderea celor patru puncte rutiere şi două feroviare, ştiut fiind că sunt efectuate controale împreună.

Deşi ministrul Afacerilor Interne, Marcel Velaa, a anunţat joi seară această decizie, autoritățile de frontieră au primit dispoziția scrisă pentru ziua de sâmbătă, ora 16.

Ministrul Marcel Vela a declarat că este vorba despre puncte de trecere a frontierei cu trafic redus, iar măsura a fost luată pentru folosirea eficientă a resurselor în punctele de trecere a frontierei cu flux mare de trafic.
În acest moment, mai sunt închise alte 11 puncte de trecere a frontierei pe granițele cu Serbia, Bulgaria și Republica Moldova.