Arad: 7 migranți și călăuza lor, un bărbat din Arad, descoperiți la frontieră

7 migranți din Irak și Siria, cu vârste cuprinse între 6 și 38 ani, și călăuza lor, un bărbat din Arad, au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră în apropierea graniței cu Ungaria.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, ca urmare a unei acțiuni a polițiștilor de frontieră de la Turnu, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de .Poliție .Județean. Arad, pe raza comunei Iratoşu, a fost depistat o mașină înmatriculată în România, condusă decătre de bărbat de 35 de ani din Arad. Bărbatul era însoţit de şapte cetăţeni străini, care nu au prezentat documente de identitate şi nu îşi justificau prezenţa în zona.

Ca urmare a verificărilor preliminare, s-a stabilit că grupul de cetăţeni străini era format din şase irakieni şi un sirian, dintre care cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 38 de ani, o femeie în vârstă de 21de ani şi un minor în vârstă de 6 ani.

Cei 7 migranți erau solicitanţi de azil în România şi doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, sens în care intenţionau să treacă frontiera ilegal în Ungaria.

Șoferul mașinii este cercetat pentru trafic de migranți, iar migranții, pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto: Poliția de Frontieră Arad