Arad: 8 suporteri ai Dinamo, veniți la meciul cu UTA, reținuți pentru bătaia din centrul Timișoarei

8 persoane din galeria echipei de fotbal Dinamo, care veniseră în vestul țării ca să asiste la meciul UTA-Dinamo dinCupa României, au fost reţinute, miercuri, pentru săvârşirea infracţiunilor de încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, ca urmare a scandalului care a avut loc, marţi, între mai mulţi suporteri ai dinamoviştilor şi ai echipei Poli, în Piaţa Unirii din Timişoara.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Timiş, Alexandra Petrovici, a declarat că cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în scandal şi tragerea la răspundere penală a acestora.
IPJ Timiş a deschis, marţi, dosar penal in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce mai mulţi microbişti s-au luat la bătaie. Pentru aplanarea încăierării au intervenit echipaje ale Jandarmeriei şi Poliţiei, fiind aduse la sediul Poliţiei 20 de persoane, pentru investigaţii şi audieri.
Suporterii dinamovişti implicați în incident au ajuns cu avionul la Timișoara, iar de acolo urmau să ia un microbuz care să îi aducă la Arad, însă până să plece din Timișoara au fost implicați în încăierare.
Și la Arad s-au luat măsuri speciale pentru ceea ce în oraș a fost considerată partida anului. Conform autorităților, pe teritoriull Aradului nu s-au înregistrat incidente majore.
Meciul s-a încheiat cu 3 la 1 pentru Dinamo.