Circulaţia autovehiculelor de transport marfă cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei de joi, ora 23,00 (ora României) – până vineri, ora 23,00 şi de pe 20 aprilie ora 23,00 până pe 22 aprilie, ora 23,00, cu ocazia sărbătoririi Paştelui catolic.

Conform Poliției de Frontieră, în această perioadă, şoferii camioanelor au obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate.

La ridicarea restricţiilor, au fost dispuse măsuri pentru folosirea la maxim a capacităţii punctelor de trecere a frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport, în limita configuraţiei acestora şi, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, astfel încât formalităţile de frontieră să se efectueze cu operativitate. Însă pentru că formalităţile se efectuează în comun cu autorităţile ungare, numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către Poliţia Ungară.

Circulația autocarelor, microbuzelor și mașinilor mici nu este afectată.

Din aceste motive, poliţiştii de frontieră recomandă să se folosească şi toate punctele rutiere de trecere a graniţei din vestul țării. Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.

Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Cine este nemulţumit de cum merg controalele în Frontieră, poate reclama la numărul de telefon 021-95.90.