Arad: Activitățile LIKE pentru următorii doi ani, discutate la Arad

La Arad s-au încheiat, vineri, lucrările Rețelei Orașelor și Regiunilor Europene pentru Cultură LIKE, care au reunit peste 100 de persoane din mai multe țări ale din Europa.

Conform declarației președintelui LIKE, Michael Moglia, aceasta este singura rețea culturală activă europeană.

La întâlnirea de la Arad, s-a discutat despre instituirea unui premiu cultural european al Rețelei LIKE, strategia culturală pentru perioada 2019-2021, elaborarea unui manifest în vederea alegerilor europarlamentare și realizarea unor laboratoare culturale tematice.

La întâlnire au participat și Asociațiile Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2021 și Novi Sad, Capitală Europeană a Culturii 2021, alături de oficiali din Barcelona, Atena, Paris, Bruxelles, Lille, Limerick, Valetta, Rijeka, Blagoevgrad, San Sebastian, Almada, Liege, Brno.

Arădeanul Andrei Ando este membru al Consiliului de Administrație al Rețelei Orașelor și Regiunilor Europene pentru Cultură. Acesta a declarat că la Arad s-a discutat despreceea ce va face în următorii doi ani această rețea în vederea dezvoltării spiritului antreprenorial în cultură, a profesionalizării managementului instituțiilor de cultură, a atragerii artiștilor independenți în această rețea care astăzi numără peste 100 de membri din unele dintre cele mai importante orașe europene.