În cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România, cel de pe autostrada Nădlac-Arad, șoferii de camioane așteaptă, sâmbătă dimineață, circa 3:30 ore pentru a trece din România în Ungaria, ca urmare a faptului că vineri au avut interdicție de circulație prin Ungaria, unde a fost sărbătoarea națională „Ziua Maghiarilor de Pretutindeni”.

Conform aplicaţiei online de monitorizare a timpilor de aşteptare de la frontieră, care se găseşte pe site-ul Poliţiei de Frontieră, politiadefrontiera.ro, pe arterele dedicate camioanelor, la Nădlac 2, pe autostradă, se aşteaptă circa 210 minute pentru control.

Poliția de Frontieră Arad a luat măsuri speciale și lucează la maximul capancității punctul, însă este vorba de un număr mare de autovehicule. Șoferii de camioane se grăbesc să treacă sâmbătă prin Ungaria, pentru că în cursul serii intră în vigoare o nouă restricție pentru camioanele mai mari de 7,5 tone. De această dată, este vorba despre o restricție specifică fiecărui sfârșit de săptămână. Restricţia se aplică sâmbătă de la ora 23,00 (ora României), până duminică la aceeaşi oră.

Traficul de călători, autocare şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.

Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei. Cine este nemulţumit de cum merg controalele în Frontieră, poate reclama la numărul de telefon 021-95.90.