Este aglomerație la frontiera de vest. Punctul de trecere a frontierei Nădlac 1, pe unde Ungaria permite să treacă românii care merg la muncă în vestul Europei, este foarte aglomerat sâmbătă după masă, iar timpii de așteptare sunt de 5 ore pe sensul de ieșire din România și 7 ore pe sensul de intrare. Oamenii sunt nemulțumiți de cozile la care au de așteptat. Coloanele de mașini se întind pe câte 10 km atât la intrarea în țară, cât și la ieșire.

Mii de români continuă să vină în țară, dar alte câteva mii merg la muncă în vestul Europei.

OUTRO
Punctul de trecere a frontierei Nădlac 1 de pe granița dintre România și Ungaria este cel mai aglomerat. Punctul este deschis exclusiv fizice.
Pe aici vin românii din vestul Europei, dar tot pe aici pleacă și românii la muncă în țările din vest. Așa că traficul e foarte mare, atât pe intrare, cât și pe ieșire.
Oamenii se plâng de orele multe pe care le petrec la graniță.

Poliția de frontieră a luat măsuri speciale și a adus mai mulți agenți la lucru, dar sunt foarte mulți oameni care tranzitează frontiera. În plus, toți cei care trec pe aici au de parcurs triajul epidemiologic, iar la intrarea în Ungaria trebuie să prezinte dovezi că le este permis accesul și sederea în țara de destinație.

În ultimele 24 de ore, pe la Nădlac 1 au intrat în România 2.879 de persoane și au ieșit 3.788.
Aglomerație e și la Nădlac 2, de pe autostrada Nădlac-Arad, punct deschis exclusiv pentru camioane care transportă mărfuri.