Arad: Al doilea incendiu în 24 de ore în același cartier rezidențial de la marginea Aradului

Un nou incendiu a avut loc joi la o casă din același cartier rezidendențial de la marginea Aradului, la ieșirea către DN79 Arad-Oradea, unde și miercuri un alt incendiu amenința să cuprindă întreg cartierul.

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „cel doilea incendiu se manifesta cu violență la acoperișul unui apartament din cadrul complexului propagat la acoperișul apartamentului învecinat. După aproximativ trei ore de intervenție incendiul a fost stins. In urma incendiului a ars un apartament si a fost degradat acoperișul celui de al doilea”.

Ca urmare a cercetărilor de la fața locului, s-a stabilit că producerea celui de al doilea incendiu a fost favorizată de un complex de factori de natură constructivă și tehnică.
Printre acestea… construcția de aproximativ 50 m lungime cu mai multe apartamente are acoperișul comun fără elemente de separare necombustibile la nivelul șarpantei fapt ce a dus la propagarea arderii mocnite. Materialele din compoziția acoperișului, lemn, polistiren, vată minerală, celuloză expandată au favorizat propagarea continuă iar din cauza învelitorii de tablă nu au fost observate emisii de fum după primul incendiu.

In urma decopertării unor bucăți de tablă la primul incendiu s-au creat curenți ascendenți, tiraj de aer, fapt ce a favorizat producerea incendiului și propagarea acestuia, mai spun pompierii.