Arad: Alte 2 drumuri județene, modernizate cu bani europeni. Președintele CJ Arad, Iustin Cionca: „sută la sută din ce am depus a fost finanțat”

Alte 2 drumuri județene din Arad sunt modernizate cu fonduri europene, Consiliul Județean Arad reușind să obțină bani europeni pentru toate proiectele depuse.

Este vorba despre modernizarea DJ 709 J pe tronsonul Dorobanți-Macea și modernizarea DJ 709 J pe tronsonul Pecica-Turnu.

Cele 2 contracte de finanțare au fost semnate decătre președintele Agenției de Dezvoltare 5 Vest, Sorin Maxim, și președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

„Am semnat ultimele 2 contracte de finanțare pe Programul Operațional-Regional cu reprezentanții Regiune de Vest, din fonduri europene pentru 2 tronsoane de drum Dorobanți-Macea și Turnu-Pecica. Putem să spunem că proiectele noastre au avut un succes, pentru că dupăce am obținut cele 2 proiecte strategice: Arad-Buteni și Sânpetru German-limită de județ Timiș, astăzi obținem în total încă 5 tronsoane de drum. Pe lângă cele 2 pe care le-am spus mai devreme, Nădlac-Pereg și Pâncota-Seleuș, Seleuș-Nădab. Sută la sută din ce am depus a fost finanțat. Mai avem încă 3 proiecte pe rezervă, dar asta nu mai depinde de noi. Știm că sunt proiecte bune. Va depinde de faptul că se vor face sau nu economii din licitații sau din sumele rămase necheltuite de celelalte 3 județe care sunt împreună cu noi în Regiunea de Vest”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Tronsonul dintre Dorobanți – Macea are 2,9 km, iar drumul Pecica-Turnu are 9,12 km, iar proiectul mai prevede și reamenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale. De asemenea, vor fi efectuate lucrări de siguranţă a circulaţiei – semnalizări rutiere (marcaje şi indicatoare) şi bornarea drumului.

Valoarea toatală a proiectului este de 22.871.014,51 lei, din care valoarea nerambursabilă este de 22.366.273,89 lei.

Câți km de drumuri județene există în Arad

Consiliul Judeţean Arad administrează cca 1200 de km de drumuri judeţene, din care şi-a propus ca să reabiliteze în acest mandat cca 300 de km.