Arad: Amendă de 80.000 de lei, într-o pădure din județul Arad. Ce spune Garda de Mediu Arad

O amendă de 80.000 de lei va fi aplicată decătre comisarii Gărzii de Mediu Arad unei companii din Maramureș care avea permis de exploatare pentru doborâturi accidentale în zona Moneasa din județul Arad.

Comisari din cadrul Comisariatului Județean Arad-Garda Națională de Mediu împreuna cu efective ale Inspectoratului Județean de Politie- Biroul Combatere Delicte Silvice și a Gărzii Forestiere au întreprins, miercuri, un control comun pe raza comunei Moneasa, în partizi proprietate privată persoane fizice, aflate în administrarea ocolului silvic privat CODRII ZARANDULUI, în vederea verificării legalității activității de exploatare și depozitare a masei lemnoase de către societățile care acționează în zonă.

Conform comisarului șef al Gărzii de Mediu Arad, Viorica Graur, cu această ocazie s-a constatat că o societate comercială din județul Maramureș, care are permis de exploatare pentru doborâturi accidentale, a depozitat pe curs de apă cât și pe mal, atât pe Valea Rănușei, pe o lungime de aprox.1 km, cât și pe Valea Zarea Neagrăâ, pe o lungime de aprox. 400 metri, o cantitate totală de circa 600 mc masă lemnoasă preponderent din speciile gorun și fag.

Avand în vedere că au fost încălcate prevederile Legii 107/1996- Legea apelor-actualizată 2019, care interzice „depozitarea în albii sau pe malul cursurilor de apă … a materialelor de orice fel” societății urmează a i se aplica amendă maximă de 80.000 lei prevazută în actul legal mai sus amintit.

Sursa foto: Garda de Mediu Arad