Arad: Amenda primită de municipalitatea din Arad pentru deschiderea unei piețe fără recepția lucrării, plătită la jumătate. De ce nu a putut fi contestată amenda

Amenda de 20.000 de lei primită de municipalitatea din Arad pentru o hala agroalimentară din Piața Mihai Viteazul, deschisă clienţilor fără existenţa recepţiei după lucrările de modernizare efectuate, a fost plătită în termenul în care se putea achita jumătate din valoare.

Conducerea SC Târguri, Oboare şi Pieţe (TOP), aflată în subordinea Primăriei Arad şi care administrează pieţele din municipiu, a declarat că a plătit 10.000 de lei pentru că nu putea contesta amenda, pentru că încadrarea faptei s-a făcut la un articol de lege care spune clar că nu trebuia dat în folosinţă obiectivul fără recepţie. Conform SC TOP Arad, însă nu s-a considerat că este nevoie de recepţie pentru ca hala să fie în funcţiune pentru că nu este un obiectiv nou-construit.

Compania mai spune că hala agroalimentară nu a fost închisă deloc pe perioada modernizărilor, pentru că ar fi fost afectaţi peste 25 de comercianţi şi numeroşi clienţi, iar lucrările nu au pus nicio secundă în pericol pe cineva.

Conducerea societății susține că tavanul a fost umed de la condensul produs de instalaţiile de climatizare și pentru că prin tavan s-ar fi inflitrat apă prin acoperiș, așa cum se susținea în ianuarie într-un comunicat USR.
Cert este însă că la sesizarea USR, Inspectoratul de Stat în Construcții a găsit nereguli și a decis amendarea companiei municipalității.

Este a doua amendată pe care municipalitatea din Arad o primește de la Inspectoratul de Stat în Construcții la reclamațiile USR, dupăce, la începutul lunii februarie, primăria a mai fost amendată cu 1.000 lei pentru că a amplasat, în centul orașului, fără autorizația de construire monumentul dedicat Marii Uniri.