Chiardacă valoarea amenzii privind regimul deșeurilor s-a triplat, ca urmare a modificărilor aduse Legii 211/2011, unii dintre arădeni își asumă riscul de a se debarasa în mod haotic de deșeurile menajere, anunță Poliția Locală Arad.

Este și cazul unui bărbat de 40 de ani, surprins de polițiștii locali cu atribuții de ordine publică în timp ce descărca dintr-o căruță o cantitate considerabilă de deșeuri, la capătul dinspre albia râului Mureș al străzii Zorilor, din zona Faleza Sud.

Bărbatul a fost amendat cu 3.000 de lei.

Poliția Locală Arad le recomandă arădenilor să aibă în vedere faptul că, odată cu intrarea în vigoare a noilor reglementări, încălcarea prevederilor legale cu privire la protecția mediului se sancționează cu amenzi de 3.000 până la 6.000 de lei, pentru persoanele fizice, respectiv de 20.000 până la 40.000 de lei, pentru persoanele juridice.

Totodată, potrivit noilor reglementări, administrația publică locală, prin Serviciile Ordine Publică și Circulație și Biroul Protecția Mediului, poate dispune aplicarea măsurii complementare de ridicare de către contravenienți a deșeurilor impropriu depozitate .