Arad: Andrei Găluț, supraviețuitor al incendiului din Colectiv, a primit daune de 400.000 de euro și 60.000 lei. Unde se află în acest moment

Arădeanul Andrei Găluț, supraviețuitor al incendiului din clubul Colectiv din București, a obținut, luni, daune morale în valoare de 400.000 de euro și daune materiale de 60.000 de lei, ca urmare a suferințelor îndurate după tragedia din club. Decizia Tribunalului București nu este definitivă. La înfățișarea anterioară, avocatul lui Andrei Găluț ceruse, în numele clientului său, daune morale de 8 milioane de euro.

Cea mai mare sumă acordată unei victime se ridiciă la 500.000 euro, iar per total Tribunalul București a acordat despăgubiri totale în valoare de 42 de peste milioane de euro.

Magistrații au mai decis, tot în primă instanță, să condamne la ani grei de închisoare pe fostul primar al sectorului 4 București, Cristian Popescu Piedone, 2 pompieri și pe patronii clubului Colectiv. 

În ceea ce îl privește pe Andrei Găluț, acesta se află în Statele Unite ale Americii pentru operații. În urma incendiului, el a suferit arsuri pe 45 la sută din suprafața corpului și a urmat mai multe tratamente de recuperare în străinătate, Olanda și Germania, fiind supus unei intervenții de reconstrucție facială. La patru ani de la tragedia din Colectiv, Andrei Găluț se află tot sub supravegherea medicilor.

Ca urmare a incendiului din clubul Colectiv, din data de 30 octombrie 2015, şi-au pierdut viaţa 65 de oameni şi alţi peste 160 au fost răniţi.

Incendiul a izbucnit în timpul concertului susţinut decătre trupa „Goodbye to Gravity” care îşi lansa un nou album. Arădeanul Andrei Găluţ, solistul trupei, este singurul membru al formaţiei care a supraviţuit. În incendiu a murit și iubita lui. Andrei a suferit arsuri pe mâini, faţă, umăr şi căile respiratorii. A fost supus mai multor intervenţii chirurgicale, dar încă nu s-a recuperat şi se află la tratamente în străinătate în continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.