Arad: Apel al pompierilor: verificați instalațiile de încălzire. Aproape toate incendiile din acest an din Arad au avut ca și cauză acest fel de probleme

Pompierii din Arad fac apel la populație să-și verifice instalațiile de încălzire după ce aproape toate incendiile care au avut loc în acest an, atât la case, cât și la mașini, au avut ca și cauză acest fel de probleme.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „de la începutul anului, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență „VASILE GOLDIȘ” al județului Arad și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit pentru stingerea unui număr de 16 incendii: 12 incendii la locuințe particulare, 3 autoturisme și 1 tractor”.

„Din cele 12 incendii, în 11 cazuri cauza probabilă a fost „coș, canal sau burlan de evacuare a fumului, cu defecțiuni, necurățat sau amplasat necorespunzător față de materialul combustibil”, iar la mașini cauzele au fost defecțiuni la instalațiile electrice de încălzire, ultimul incendiu la o mașină având loc chiar miercuri seara. Facem un nou apel la populație pentru a verifica și curăța cu personal specializat mijloacele de încălzire și/sau coșurile de evacuare a fumului”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Din păcate asemenea incendii generează pagube considerabile.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad