Arad: Aproape 3,5 milioane de lei pentru primăriile din județul Arad, 0 lei pentru Consiliul Județean Arad

Circa 70 de primării din județul Arad au primit, miercuri, în total, 3.487.480 lei, de la Consiliul Județean Arad, pentru echilibrarea bugetelor locale.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „în numai două zile de la rectificarea bugetară primită de Consiliul Județean, conducerea instituției a organizat astăzi o ședință extraordinară de consiliu pentru distribuirea sumelor către primăriile din județ”.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a avut în vedere solicitările primăriilor din județul Arad, dar, spune că, numai în limita bugetului disponibil, care, din nou, este insuficient pentru acoperirea tuturor nevoilor într-un județ care este printre principalii contributori la bugetul de stat.

„Consilierii judeţeni, întruniţi astăzi, 12 decembrie, au aprobat rectificarea bugetului local pe anul 2018, în baza deciziei ANFP cu privire la repartizarea din cota de 17,25% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale de majorare a fondului la dispoziția
CJA cu suma de 3.487.480 lei. Din această sumă  347.480 lei acoperă arierate iar 3.140.000 lei reprezintă sume pentru programe de dezvoltare locală și proiecte de infrastructură. Pentru prima oră sumele sunt alocate Consiliului Județean Arad în baza Deciziei Șefului Administrației Județene a Finanțelor Publice Arad”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Fiecare primărie a primit între 20.000 și 100.000 lei, însă cele mai multe au primit în jur de 50.000 lei.