Arad: Arădenii cu simptome specifice noului coronavirus, prima dată la medicii de familie, e recoamandarea autorităților 

Arădenii care prezintă simptome specifice infecției cu virusul SARS–CoV-2 trebuie să cotacteze prima dată medicul de familie, care are obligația de a îi consulta și de a decide, conform algoritmului de testare și a recomandărilor de prioritizare pentru COVID-19, dacă pacientul respectiv necesită a fi sau nu testat.

În cazul în care pacientul necesită a fi testat, medicul de familie va apela, în acest scop, Serviciul de Ambulanță Județean Arad, prin numărul de urgență 112.

Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad, a anunțat Prefectura.

Autoritățile județe precizează că decizia nu interzice apelarea numărului de urgență 112 de către persoanele care manifestă simptome specifice, intenția fiind de a se introduce un consult specializat din partea medicului de familie, care să preia comunicarea cu personalul ce asigură serviciile medicale de urgență (112, ambulanță) și de a degreva, în parte, personalul Serviciului de Ambulanță Județean Arad.

Algoritmul de testare, internare și externare a bolnavilor COVID-19 poate fi consultat pe site-ul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, aflat în subordinea Institutului Național de Sănătate Publică, www.cnscbt.ro. (http://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file).