Arad: Aradul, pe locul 2, după București, la numărul de cetățeni străini depistați că se află ilegal în România în cursul lunii decembrie 2018

Aradul este pe locul 2, după București, la numărul de cetățeni străini depistați că se află ilegal în România în cursul lunii decembrie 2018.

Conform unui comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), la nivel naţional, au fost depistaţi peste 200 de cetăţeni străini în situaţii ilegale, cei mai mulţi în municipiul Bucureşti şi pe raza de competenţă a judeţelor Arad şi Iaşi. 14 desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, iar 180 se aflau în şedere ilegală pe teritoriul României.

Din totalul persoanelor depistate, 45 au primit decizii de returnare şi comunicări de părăsire a teritoriului României, 97 îndeplineau condiţiile de prelungire a dreptului de şedere şi au fost puse în legalitate, 21 au solicitat o formă de protecţie internaţională după depistare, doi au fost toleraţi, iar pentru ceilalţi s-au dispus alte măsuri. Poliţiştii de imigrări au organizat misiuni de îndepărtare sub escortă de pe teritoriul României pentru 35 de cetăţeni străini, iar pentru 32 au întocmit documente necesare în vederea luării în custodie publică până la îndepărtarea de pe teritoriul ţării noastre.

Au fost emise 1.864 avize de muncă pentru străinii care doresc să desfăşoare activităţi lucrative în România.

De asemenea, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale de peste 500.000 lei cetăţenilor străini şi angajatorilor pentru mai multe nereguli.