Autorii cercetați până în acest moment în furtul anului din vestul țării au parte de sărbători ceva mai liniștite. Curtea de Apel Timișoara le-a acceptat recursul și a schimbat decizia Tribunalului Arad din arest preventiv în arest la domiciliu.

Pe durata arestului la domiciuliu, cei 3 bărbați au mai multe obligații, printre care să nu părăsească domiciliul fără permisiune organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza și se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori sunt chemați. De asemenea, au și interdicția de a comunica între ei. Dacă nu respectă aceste lucrur, măsura arestului la domiciliu va fi înlocuită cu arestul preventiv.

Polițiștii și procurorii din Arad au reușit să indentifice 3 bărbați implicați în mega furtul desprins parcă din filme. Cu mailuri și o mulțime de acte false, cei 3 bărbați au scos dintr-o companie nu mai puțin de 414 tone de cupru, în valoare de 2 milioane de euro. Furtul a fost comis în urmă cu 2 luni (21 septembrie), prejudiciul a fost recuperat de polițiști la scurt timp, însă identicarea făptașilor se face mai greu decât s-ar fi crezut.

Cei 3 bărbați cercetați în acest caz sunt Simon Constantin Stanciu, Voicu Cătălin Blăgău și Florin Malița, cel care până în acest moment, pare să fi fost creierul acțiunii.

Cu mailuri și o mulțime de acte false, cei 3 bărbați au scos dintr-o companie nu mai puțin de 414 tone de cupru, în valoare de 2 milioane de euro. Anchetatorii continuă cercetările pentru nu mai puțin de 8 infracțiuni.

Foto: în momentul ducerii la audieri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad