Arad: Arest la domiciliul, prelungit pentru cazul „Mită la PSD Arad-DNA”

Înalta Curtea de Casație și Justiție a decis să admită propunerea de prelungire a arestului la domiciliu în cazul „Mită la PSD Arad-DNA”.

Conform deciziei, Înalta Curte admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin DNA Timişoara, faţă de inculpaţii Horgea Cristian, Miuţescu Elisabeta, Ispravnic Cristian Ilie, Dima Cristian şi Lucaciu Mircea Andrei. Prelungirea este valabilă pentru 30 de zile, începând cu data de 17.01.2020 şi până la data de 15.02.2020, inclusiv.

Băețan Vasile-Alin şi Pascu Patriciu-Mirel sunt cercetați sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Și fosta șefă a Inspectoratului Școlar, prof. Anca Stoenescu, care este și consilier municipal PSD, este cercetată în stare de libertate.

Dacă ceilalți 7 inculpați sunt acuzați că ar avea legătură cu mită dată pentru angajări la cântarul DRPD din punctul de trecere a frontierei Nădlac 2, Ancsa Stoenescu este acuzată că ar fi concediat un inspector școlar, ilegal, la cererea PSD.

Deputatul Dorel Căprar, care este președintele PSD Arad, are calitatea de inculpat în acest caz. Ancheta mai vizează alți 2 parlamentari PSD deputatul de Arad Florin Tripa și deputatului de Caraș-Severin Ioan Chisăliță.

Procurorii DNA susțin că angajările la cântarul DRDP Timișoara din punctul de trecere a frintierei Nădlac 2, de pe autostrada Nădlac-Arad, s-ar fi făcut doar cu acordul conducerii PSD Arad, iar candidații ar fi plătit mită care ajungea chiar și la 10.000 de euro de persoană. Funcționarii care lucrau în sistem ar fi trebuit să plătească o taxă de protecție cuprinsă între 100 și 500 de euro lunar, mai susțin procurorii DNA Timișoara.

Textul complet al deciziei, așa cum a fost publicat pe pagina de internet a ÎCCJ

„Detalii soluţie: Admite propunerea de prelungire a măsurii preventive a arestului la domiciliu formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara în dosarul nr. 35/P/2019. În baza art. 222 alin.2 Cod procedură penală prelungeşte măsura arestului la domiciliu, în conţinutul stabilit prin încheierea nr. 38/C din 18.12.2019 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, dispusă faţă de inculpaţii: Horgea Cristian, Miuţescu Elisabeta, Ispravnic Cristian Ilie, Dima Cristian şi Lucaciu Mircea Andrei, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17.01.2020 şi până la data de 15.02.2020, inclusiv. Dispune emiterea adreselor prevăzute de art.221 alin.8 Cod procedură penală. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţi, în cuantum de câte 78 de lei, se plătesc din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 10 ianuarie 2020”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.